1. Jak usunąć konto
Konto w aplikacji Kappka możesz usunąć samodzielnie, bezpośrednio w aplikacji, bez konieczności kontaktu z nami:
- Otwórz aplikację Kappka i zaloguj się na swoje konto.
- Na ekranie głównym dotknij ikony liścia w prawym górnym rogu, aby otworzyć menu.
- Wybierz opcję „Usuń konto”.
- Potwierdź decyzję w wyświetlonym oknie — operacji nie da się cofnąć.
Jeśli z jakiegoś powodu nie masz dostępu do aplikacji, możesz też poprosić o usunięcie konta mailowo, pisząc na adres podany w sekcji 4 poniżej — z adresu e-mail powiązanego z kontem, dla identyfikacji.
2. Jakie dane zostaną usunięte
Po potwierdzeniu usunięcia konta trwale i natychmiast kasujemy:
- konto logowania (adres e-mail, identyfikator konta Google/Apple),
- profil użytkownika (nickname, poziom, statystyki),
- całą historię zeskanowanych kuponów/paragonów zapisaną w naszej bazie danych w chmurze,
- powiązania ze znajomymi (dodane i otrzymane zaproszenia).
3. Jakie dane zostają zachowane
Kupony zeskanowane i zapisane lokalnie na Twoim telefonie pozostają na urządzeniu — usunięcie konta nie usuwa danych zapisanych fizycznie w pamięci telefonu, ponieważ nie są one przechowywane na naszych serwerach. Jeśli chcesz usunąć również te dane, możesz odinstalować aplikację ze swojego telefonu.
Nie przechowujemy żadnych danych po usunięciu konta poza sytuacją opisaną w Polityce prywatności (rzadki przypadek techniczny wymagający ponownego zalogowania — patrz sekcja 7 Polityki prywatności) — w takim wypadku dane z bazy (historia, profil) są usuwane natychmiast, a jedynie dokończenie usunięcia samego rekordu logowania może wymagać ponownej autoryzacji.
4. Kontakt
W razie pytań dotyczących usuwania konta lub danych napisz do nas: kontakt@kaucj.app
Pełne informacje o przetwarzaniu danych znajdziesz w Polityce prywatności.